20 april 2006

Schattenjacht

In het voorjaar begint iedereen kelders en zolders op te ruimen. Plots blijken heel wat spullen niet meer gebruikt te worden, maar zijn ze wel nog te kostbaar om weg te gooien.



Deze spullen op de rommelmarkt verkopen, is een mogelijkheid. De cultuurraad van Arendonk kwam vijf jaar geleden met een alternatief, een garageverkoop. De lustrumeditie vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 april, telkens van 8 tot 17u.



In vijfig straten toveren 200 deelnemers hun garage of oprit om tot een verkoopsruimte voor tweedehandsspullen. Ze zijn herkenbaar aan blauwe en gele ballonnen.

19 april 2006

Zorgleerkracht vervangt geschorsd schoolhoofd

Schoolhoofd Rudi Hulselmans, die ervan verdacht wordt een kleine som geld uit de schoolkas van Broederlijk Delen te hebben achtergehouden, wordt tijdelijk opgevolgd door zorgleerkracht Saskia Keersmaekers. Dat lezen we in de brief die de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Sint-Jan in Arendonk gisteren mee naar huis kregen.
,,Als gevolg van de vaststelling van ontoelaatbare feiten werd bij maatregel van orde de directeur van de gemeenteschool Sint-Jan preventief geschorst'', schrijft burgemeester Nest Buijs (CD&V) in de brief. ,,In afwachting van het einde van de tuchtprocedure wordt Saskia Keersmaekers aangesteld als waarnemend directeur. Zij wordt in haar opdracht bijgestaan door Erik De Vocht, directeur van de gemeentelijke basisschool Voorheide.''
Aanleiding van de schorsing is de verdwijning van 40 euro uit het spaarkistje van Broederlijk Delen. De directeur gaf toe dat hij de centen uit het kistje haalde, maar volgens hem ging het helemaal niet om diefstal. ,,Ik nam het geld om er boeken voor de school van te kopen, met de vaste bedoeling om alle euro's achteraf weer netjes in het kistje te steken'', zei hij. (EMA)