07 juni 2008

Groendienst

In de zomerperiode neemt het gemeentebestuur bijkomend personeel aan voor de groendienst. Al wie groene vingers heeft en een tijdelijke job tijdens de maanden juli, augustus of september wil, mag zich kandidaat stellen.

Reclaam Hoger Op overgenomen

Stef Cornelissen, de voormalige zaakvoerder van de failliete drukkerij Hoger Op uit Arendonk, heeft het reclameblaadje Reklaam Hoger Op overgekocht. Hiermee is het voortbestaan van de wekelijkse uitgave verzekerd. Volgens curator Wim Roefs was het onmogelijk om een koper te vinden voor de hele drukkerij. Vrijdag sloot hij een akkoord af met Stef Cornelissen voor de overname van Reklaam Hoger Op, in Arendonk beter bekend als 'het klein blaadje'. Het is niet duidelijk wanneer de volgende uitgave van de persen rolt.

Het gemeentebestuur van Arendonk palmt wekelijks een deel van het blaadje in voor gemeentelijke berichten.

06 juni 2008

Bezoek politie

De lokale politie Kempen Noord-Oost organiseert een opendeurdag op zondag 15 juni. Tussen 10 en 18 uur wordt het team voorgesteld en kan je kijken naar demonstraties met een dode hoek, sporenonderzoek en getrainde honden en paarden. Je kan ook plaatsnemen in een tuimelwagen of deelnemen aan een quiz.

De politiezone Kempen Noord-Oost omvat de gemeenten Ravels, Arendonk en Retie. De opendeurdag vindt plaats aan het hoofdkantoor aan de Wippelberg in Arendonk. Meer informatie via 014/40.40.60.

ACW steund de Rusthuif

Het sociale restaurant van dagcentrum De Rusthuif in Arendonk heeft een bedrag van 2.817,13 euro gekregen van de christelijke werknemersorganisatie ACW. Die organiseerde op donderdag 1 mei het evenement 'Ied'r1 langs de Kempense kanalen'.

Op tien plaatsen stonden activiteiten op het programma. De opbrengst van de activiteiten aan brug 5 in Arendonk was bestemd voor De Rusthuif.

Gemeenteraad

Er vindt in juni geen gemeenteraadszitting plaats. De raadsleden komen normaal elke tweede maandag van de maand bijeen om te beraadslagen. Maar omdat er enkele belangrijke dossiers nog niet klaar zijn en omdat deze nog voor de zomervakantie de gemeenteraad moeten passeren, werd beslist de vergadering uit te stellen naar dinsdagavond 1 juli 2008.

Electriciteit

Om een scherpere prijs te bedingen vragen het gemeentebestuur, het OCMW en de lokale politie een gezamenlijke offerte voor de aankoop van elektriciteit. Dat besliste de gemeenteraad.