28 juni 2006

Uitbreiding Hoge Mauw krijgt groen licht

De gemeenteraad van Arendonk keurde het voorstel definitief goed om de straatnaam van een deel van Klotputten en Berendonk te wijzigen in Hoge Mauw. De bezwaren die buurtbewoners hadden ingediend, werden verworpen.

Arendonk

In totaal hadden iets meer dan 150 mensen bezwaar aangetekend. "Twee persoonlijke bezwaarschriften en een document ondertekend door 45 gezinnen", verduidelijkte burgemeester Ernest Buijs (CD&V). "Van de 112 personen die wij persoonlijk hadden aangeschreven in het licht van het openbaar onderzoek, hebben er 38 bezwaar tegen de straatnaamwijziging. Tweederde heeft er dus blijkbaar geen problemen mee."

Het was maar een van de reden waarom de meerderheid in de gemeenteraad akkoord ging met de naamswijziging. Een positief advies van de cultuurraad, het feit dat de dubbele nummering voor bedrijven al negen jaar bestaat en dat een straatnaamwijziging geen vrijgeleide is om het bedrijventerrein Hoge Mauw uit te breiden, waren enkele andere overwegingen.

De nieuwe straatnaam gaat officieel in op 1 september. De bewoners van Klotputten en Berendonk die een bezwaarschrift hadden ingediend, hebben nog niet beslist of ze in beroep gaan bij de provinciegouverneur.



27 juni 2006

Gebarsten straatstenen worden na bouwverlof vervangen

De bestonstraatstenen in het centrum van Arendonk die enkele dagen na het openstellen van het vernieuwde dorpscentrum begonnen af te brokkelen en te barsten, worden na het bouwverlof stelselmatig vervangen. De fout ligt volgens het gemeentebestuur bij de leverancier.

«Al bij de eerste levering bleken er gebreken te zijn en we hebben toen onmiddellijk de leverancier aangeschreven», zegt schepen van Openbare Werken Wim Hendrickx (SP.A). «We hebben toen beslist om ze toch te plaatsen. Nu blijkt dat de stukken eraf vliegen en dat sommigen doormidden breken.

De leverancier is er zelf van verschoten. Hij zal nu wel moeten instaan voor een nieuwe degelijke levering en de herplaatsing. We zullen zorgen dat die heraanleg zonder al te veel hinder verloopt.

De Markt zal geenszins helemaal afgesloten worden.»