14 juni 2008

Tijdelijke krachten

Het gemeentebestuur is voor de maanden juli, augustus en september nog altijd op zoek naar kandidaten voor het onderhoud van de gemeentelijke perken en plantsoenen. Alleen gaat het om tijdelijke werkkrachten en niet om jobstudenten, zoals eergisteren verkeerdelijk in de krant stond.

Leefloon

Op 1.000 inwoners krijgt er in Arendonk eentje een leefloon. Daarmee zit het dorp achteraan in het peloton. Koploper in de Kempen is Geel met 6,3 leefloners per 1.000 inwoners. Helemaal onderaan staat Ravels met 0,4. In Vlaanderen geeft Gent procentueel gezien het meeste leefloon uit: 1,5 procent.

13 juni 2008

Politiezone

De politiezone Kempen Noord-Oost verkoopt twee dienstvoertuigen. Het zijn een auto Volkswagen Polo uit 1997 en een combi Mercedes Vito uit 1998. Biedingen moeten schriftelijk worden gedaan met duidelijke melding voor welk voertuig het bod wordt uitgebracht. De offertes dienen toe te komen voor 25 juni 2008 op het adres Wippelberg 1a in Arendonk. De voertuigen zijn te bezichtigen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30u tot 11.30u.

OCMW

Het rustoord aan de Vrijheid wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. OCMW-voorzitter Mark Lissens (CD&V) bevestigt dat zijn partijgenoot Steven Vanackere, Vlaams minister van Welzijn, de bouwaanvraag heeft goedgekeurd. Een afbeelding van het rusthuis van de toekomst vind je op onze website www.nieuwsblad.be/arendonk.

11 juni 2008

Groendienst zoekt personeel

De groendienst is op zoek naar extra personeel voor de zomermaanden. Wie interesse heeft in een tijdelijke job bij de groendienst als jobstudent tijdens de maanden juli, augustus en september kan eveneens terecht bij het secretariaat van de gemeente.

Aantal auto's

In Arendonk zijn er 487 auto's ingeschreven per 1.000 inwoners. Dat komt overeen met 1,4 wagen per gezin. Koploper in de Kempen is Baarle-Hertog met 528 voertuigen. Onderaan bengelt Turnhout met 448 voertuigen. Dat komt overeen met 1 auto per gezin. Absolute koploper in Vlaanderen is Zaventem met niet minder dan zeven auto's per gezin.

Knalbal

De opbrengst van het Knalbal, in de volksmond bekend als het bal van de burgemeester, gaat dit jaar naar de turnkring. De fuif vindt komende zaterdag plaats in het park Deroissart. De toegang is gratis.

10 juni 2008

Houthandel krijgt vergunning

Het gemeentebestuur van Arendonk heeft een milieuvergunning klasse 2 afgeleverd aan de firma Jacobs Houthandel.

FC Vrij renoveert

Voetbalclub FC Vrij Arendonk is zijn voetbalstadion in Meulegoor aan het renoveren. Er komen een nieuwe dug-out, inkom, tribune en verlichting. De fonkelnieuwe accommodatie kwam er dankzij de 17.000 euro van Vlaams minister van Sport Bert Anciaux. FC Vrij kreeg de subsidie als ondersteuning voor eenmalige infrastructuurwerkzaamheden binnen de jeugdaccommodatie.

Hoger Op

Alle inwoners ontvangen normaal vanaf deze week opnieuw het zogenaamde klein blaadje. Het Arendonkse reclameblad verscheen de afgelopen weken niet door het faillissement van drukkerij Hoger Op.

09 juni 2008

Opritten

Op de Grens wordt vandaag en morgen de bovenste laag van de rijweg afgeschraapt en opnieuw besmeerd met asfalt. Daarna moeten alleen nog enkele opritten en sloten bijgewerkt worden. Normaal zijn de werken binnen drie weken klaar. De verbindingsweg met Reusel gaat op het einde van de maand weer open.

Hoger Op overgenomen

Stef Cornelissen, ex-zaakvoerder van drukkerij Hoger Op, heeft het reclameblaadje Reklaam Hoger Op uit het faillissement gekocht. Drukkerij Hoger Op ging op 13 mei over de kop. Curator Wim Roefs probeerde aanvankelijk een koper te vinden voor de hele drukkerij, maar dat bleek niet te doen. Daarop heeft de curator een deal gesloten met de voormalige eigenaar die nu enkel verder gaat met het reclameblaadje. Op 25 juni vindt een openbare verkoop plaats van de goederen in drukkerij en winkel.