07 november 2008

Paul D'Hoore

Financieel journalist Paul D'Hoore was de laatste weken niet van het scherm te branden. Vandaag, vrijdag 7 november, komt hij naar Arendonk om te spreken op een beleggingsavond in het parochiecentrum Voorheide in de Brulen.

Werken

Tussen de Nederlandse grens en afrit 26 van de E34 is een rijstrook afgesloten voor herstellingswerken aan het wegdek.
Vorige week werd het beton richting Eindhoven opgelapt, vandaag is het wegvak richting Turnhout aan de beurt. Vanaf woensdag kan het verkeer weer van de volledige breedte van de weg gebruik maken.

05 november 2008

Kapel voor één euro

Kapel voor een euro - Het gemeentebestuur gaat de geklasseerde kapel van het klooster Sint-Agnetendal aankopen voor een euro. Voor die gunstprijs moest de gemeente wel beloven de renovatie en het onderhoud van de kapel en de kloostertuin voor haar rekening te nemen. De rest van het klooster blijft eigendom van Sociale Bouwmaatschappij De Noorderkempen. Die gaat de nonnenkamers verbouwen tot zestien sociale huurwoningen en drie bejaardenflats.

Windmolens

Stroomproducent Eneco Energie wil in het Nederlandse Reusel een windmolenpark bouwen. Het gaat om vijf windturbines die worden ingeplant op minder dan vijfhonderd meter van de grens met Arendonk. De wethouder van Reusel-De Mierden stelde het project gisteren officieel voor op een inwaaidag.