11 januari 2007

Nutsleidingen Steendonk

De bovengrondse leidingen voor elektriciteit en openbare verlichting in Steendonk worden in de grond gestopt. De zes armaturen van het weggetje naast de begraafplaats worden eveneens vervangen. Eandis gaat de klus klaren voor 6.582 euro.

Politieraad verkozen

Arendonk heeft als een van de drie gemeenten van de lokale politiezone Kempen Noord-Oost recht op zes leden in de politieraad. Het gemeentebestuur heeft die leden gekozen.

CD&V/N-VA verzilverde na de verkiezing hiervan drie zitjes. Het zijn Fons Vaes, Luc Verstraete en Bart Vosters. Coalitiegenoot sp.a moest het stellen met amper één zitje. Dat werd voorbehouden voor Jean Seels. Koen Geukens (A+) en Silvy Van Beers (Vlaams Belang) kregen genoeg stemmen achter hun naam en zijn eveneens verkozen.

10 januari 2007

OCMW raad schiet in aktie

De kersverse OCMW-raadsleden van Arendonk kwamen maandagavond voor het eerst samen. Op de agenda stond de verkiezing van de OCMW-voorzitter en leden van het dagelijkse bestuur, het zogenaamde vast bureau.

Mark Lissens (CD&V/N-VA) was als enige kandidaat voorgedragen voor het voorzitterschap. Zijn aanstelling was dus louter een formaliteit.

Julia Claessen (CD&V/N-VA) en Gunther Hendrickx (sp.a) werden gekozen in het vast bureau.

De overige leden van de OCMW-raad zijn Josepha Stessens en Nelly Wils voor CD&V/N-VA, Albert De Proost en Roland Saeys voor sp.a en Marinus Van Rooij en Karel Maes voor A+.