19 juni 2007

Fotozoektocht

De KWB organiseert tijdens de zomervakantie een toeristische zoektocht door Arendonk. Deelnemers moeten foto's zoeken die langs de fietsroute werden genomen. De tocht trekt door de mooiste plekjes van de gemeente. Deelnemen kan van 30 juni tot 2 september. Formulieren kosten 4 euro en zijn te koop bij de Arendonkse bakkers.

Knalbal groot succes

Het bal van de burgemeester was afgelopen weekend een groot succes. Zo'n 500 inwoners zakten zaterdagavond af naar park Deroissart en dronken samen twaalf vaten bier uit. De opbrengst van de party wordt gebruikt voor de verbouwing van de jeugdlokalen van chiro De Vraai.

18 juni 2007

Teljoorlekkersdag

Jong en oud genieten van rijstpap op de teljoorlekkersdag in Arendonk. De bijnaam van een Arendonkenaar is in het eigen unieke dialect 'nen telouwerele'er'. Buiten de mensen die geboren en getogen zijn in het dorp kan echter niemand de juiste tongval vinden om het uit te spreken. Gelukkig moest je dat niet kunnen om zondag op de teljoorlekkersdag gratis een bord rijstpap te krijgen. Enige voorwaarde was dat je het bord netjes leeg moest likken. Door de wegwerkzaamheden in het dorpscentrum moest de gemeentelijke cultuurraad vorig jaar een sabbatjaar inlassen voor de teljorenlekkersdag. Maar dit jaar trok het volksfeest weer duizenden kijklustigen naar het verkeersvrije dorpscentrum. Zevenentwintig plaatselijke verenigingen zorgden er voor animatie, muziek, drank en dans.

Sportpark

De kleedkamers, douches en toiletten, die begin volgend jaar worden opgebouwd in de nieuwe vleugel van het sportpark Heikant, zijn bedoeld voor de leden van KFC Verbroedering Arendonk, FC Vrij Arendonk en Arac Atletiek. Dat antwoordde schepen van Sport Bart Vosters (CD&V) tijdens de jongste gemeenteraad op een vraag van Benny Maes (A+).