30 mei 2008

Gemeentesecretaris

Arendonk heeft noodgedwongen een nieuwe examenprocedure voor een gemeentesecretaris uitgeschreven. Bijna was de opvolger van André Helsen bekend. "Na de examens was er één persoon geslaagd", vertelt burgemeester Ernest Buijs (CD&V). "De bewuste persoon heeft laten weten dat hij gemeentesecretaris wordt in Ranst." Die persoon blijkt Wim Van der Schoot (32) te zijn. Kandidaten die interesse hebben moeten solliciteren voor 20 juni 2008. Alle inlichtingen zijn te bekomen op het secretariaat van het gemeentehuis.

Prieel

De bewoners van het rustoord kunnen voortaan gezellig en beschut tegen de zon in hun tuin zitten dankzij een nieuw ijzeren prieel dat is afgedekt met een zeil. Het prieel werd gesmeed door de leerlingen van het deeltijds onderwijs DonA.

29 mei 2008

Bergrock

Bergrock is, na Arendonk Zingt en Swingt, een tweede gratis rockfestival. Met Witness, Apollo Creed, Scott Elvin, Jooz, Mr. Jones en Swizzle heeft de organisatie alvast de top van de Arendonkse muziekscène vastgelegd. Bergrock wordt georganiseerd door het jeugdbestuur van KFC Verbroedering Arendonk en vindt plaats op en rond de Lam Godsberg. De twee editie vindt plaats op zaterdag 6 septembe tijdens Arendonk Kermis.

Glossocircuit

Het Glossocircuit, dat volgens het gewestplan voor de helft in natuurgebied ligt en daarom op termijn moet verdwijnen, kiest zondag resoluut voor de zachte recreatie. Op de Day on wheels zijn alleen stille voertuigen toegelaten, gaande van kruiwagens tot fietsen en gocarts.

Glossocircuit

Het Glossocircuit, dat volgens het gewestplan voor de helft in natuurgebied ligt en daarom op termijn moet verdwijnen, kiest zondag resoluut voor de zachte recreatie. Op de Day on wheels zijn alleen stille voertuigen toegelaten, gaande van kruiwagens tot fietsen en gocarts.

28 mei 2008

MSNBC

De PlaceToPee, het interactieve urinoir dat vorige week in primeur werd uitgetest op het popfestival Arendonk Zingt & Swingt, is intussen bekend tot in de Verenigde Staten. Het populaire Amerikaanse nieuwskanaal MSNBC maakte er een korte reportage van. De beelden zijn te zien op www.nieuwsblad.be/arendonk.

26 mei 2008

De Wamp verliest ASO

De ASO-afdeling van gemeenschapschool De Wamp verhuist volgend schooljaar naar het Koninklijk Atheneum in Turnhout. De campus in De Maaskens blijft wel bestaan. Als compensatie wordt de beroepsopleiding voor metaal en hout verder uitgebouwd.

Het gonsde van de geruchten, de laatste weken, over de toekomst van het gemeenschapsonderwijs. Zelfs van een totale sluiting of omvorming naar buitengewoon onderwijs was sprake. Dit weekend was het opendeurdag op De Wamp. Hans Dekoninck, algemeen directeur van het Koninklijk Atheneum in Turnhout en Arendonk, weerlegde er stellig dat De Wamp de schoolpoorten gaat sluiten. Het verhaal, dat het buitengewoon onderwijs De Mast in De Maaskens een bijkomend onderkomen zoekt, doet hij af als een kwakkel.

"Wat wel klopt is dat Arendonk geen volledige ASO-afdeling meer zal bieden. De Wamp en het Atheneum in Turnhout fuseerden. Zoals met elke fusie moeten er dan keuzes worden gemaakt. Er werd geopteerd om alleen nog maar tweede en derde graad ASO in de Boomgaard te behouden.

De volledige eerste graad blijft wel in Arendonk als middenschool. Zo kunnen de leerlingen tot 14 jaar in hun dorp blijven tot de grote stap naar de grote school." Als tegemoetkoming voor het leerlingenverlies bouwt De Wamp de beroepsopleiding metaal en hout verder uit. Zo komen er vanaf september nieuwe richtingen zoals lastechnieken en interieur­bouw.
Hans Dekoninck is nog maar pas directeur geworden van het Atheneum. Tot voor kort was hij leerkracht op het Atheneum in Mol. Vorige week raakte bekend dat zijn voorganger Bart Horemans door de directie van de scholengroep van het Koninklijk Atheneum werd ontslagen Dat was niet naar de zin van het oudercomité en de leerlingen. Ze zijn zelfs even in staking gegaan.
"Er zijn communicatiefouten gemaakt, maar dat is nu uitgepraat", verzekert directeur Dekoninck. "Over de reden waarom Bart Horemans is ontslagen als directeur leg ik geen verklaring af. Hij blijft fungeren in onze scholengroep waar hij een taak gaat opnemen in de nascholing.

Hulp bij invullen belastingsbrieven

Hulp om belastingbrieven in te vullen is bij velen meer dan welkom. Daarom organiseren de gemeenten verscheidene dagen waarop specialisten hulp bieden. Deze week kan je onder andere in Arendonk, Kasterlee en Merksplas terecht.

Arendonk zorgt voor hulp bij het invullen van de belastingformulieren op dinsdag 27 mei en woensdag 4 juni, telkens van 8 tot 13u. Iedereen is welkom in het gemeentehuis, meer info staat op de gemeentelijke website www.arendonk.be.
De gemeentelijk administratie van Kasterlee vult de belastingsbrieven mee in tijdens twee voormiddagen in Kasterlee en twee in Lichtaart. In de raadzaal van het gemeentehuis in Kasterlee kunnen inwoners terecht op woensdag 28 mei en op dinsdag 10 juni telkens van 8u tot 13u. In het Ontmoetingscentrum van Lichtaart gebeurt dit, eveneens van 8u tot 13u, op maandag 26 mei en dinsdag 3 juni.
In Merksplas komen specialisten van de belastingcontrole drie voormiddagen naar gemeenschapscentrum De Marc/kt. Op woensdag 28 mei worden personen waarvan de achternaam begint met de letters A tot en met H geholpen, donderdag 29 mei zijn de letters I tot en met S aan de beurt en vrijdag 30 mei mogen alle Spetsers van T tot en met Z zich aandienen. Je kan van deze dienst gebruikmaken tussen 9u en 13u.

Toplaag

De wegwerkzaamheden op de gewestweg Arendonk-Reusel zijn zo goed als klaar. Het voornaamste karwei dat nu nog moet gebeuren, is het aanbrengen van een nieuwe toplaag op de autorijweg. De asfaltmachine komt normaal langs op 9 en 10 juni.