12 mei 2006

Straat met twee straatnamen

De bekende ijsroomfabrikant IJshoren in Arendonk krijgt binnenkort een nieuw adres zonder dat het bedrijf verhuist. De straat waar de friscofabriek gevestigd is, heet vandaag Berendonk. Straks verandert de naam in Hoge Mauw. De mensen aan de overkant van de weg behouden hun huidig adres. Hun straat blijft gewoon Berendonk heten.

Dat de lange betonweg naar het containerpark twee straatnamen krijgt, vindt burgemeester Nest Buijs (CD&V) niet onlogisch. Tijdens de jongste gemeenteraad in Arendonk lichtte hij de wijziging toe. Volgens hem maken de IJshoren en de andere bedrijven in de straat gewoon deel uit van het industriepark Hoge Mauw. Dat ze tot vandaag officieel gehuisvest waren in de Berendonk, zaaide alleen maar verwarring, aldus de burgemeester.

Ook een deel van de Klotputten wordt mee ingelijfd in het bedrijvenpark Hoge Mauw. Het gaat om het gedeelte van de straat vanaf de brug over de E34 tot aan het kruispunt met de Huiskens en de Berendonk. (EMA)

10 mei 2006

Weer hoop voor septemberkermis

,,Nu de werken voor de herinrichting van ons dorpscentrum sneller opschieten dan vooropgesteld, kan septemberkermis misschien toch nog doorgaan?'' vroeg raadslid Peter Noben (NVA) tijdens de jongste gemeenteraad in Arendonk.

Het schepencollege beloofde de vraag te onderzoeken.

Indien het mooie weer nog tot volgende week aanhoudt, worden maandag alle straten rond het marktplein in Arendonk voorzien van een laag bruine asfalt. Het gaat om de zogenaamde toplaag.