23 november 2006

Biljartkampioen stapt uit gemeenteraad

Biljartkampioen Martin Spoorman (VLD) is niet langer gemeenteraadslid. Omdat hij voor zijn sport vaak in het buitenland verblijft, heeft hij nog amper tijd voor de politiek. Tijdens de jongste raadszitting werd zijn stoel ingenomen door zijn partijgenote Fanny Daems (48), die meteen de eed aflegde.

In het gemeentebestuur van Arendonk beschikt de VLD voorlopig over twee zetels. Maar na nieuwjaar houdt de VLD over twee maanden nog maar één vertegenwoordiger over: lijsttrekker Karin Sneyers. (ema)

22 november 2006

Klimaat op maat in 't Onkrooid


Het jeugdhuis 't Onkrooid krijgt een klimaatregeling van het gemeentebestuur van Arendonk. De installatie moet niet alleen dienen voor de caféruimte, maar ook voor de achterliggende zaal.


Arendonk


Wanneer er momenteel veel volk over de vloer komt in het Arendonkse jeugdhuis, stijgen de temperatuur en de luchtvochtigheid spectaculair in het café. "De deuren openzetten voor verse lucht is geen oplossing", vertelt schepen van Openbare Werken Wim Hendrickx (sp.a). "De deuren moeten dicht blijven, anders treedt er geluidsoverlast op."

Om zowel de rookafzuiging, temperatuur als luchtvochtigheid onder controle te krijgen gaat het gemeentebestuur nu een klimaatregeling installeren. Dat is geen airconditioninginstallatie, er wordt dus niet mee verwarmd. De klimaatkast krijgt voldoende vermogen om later ook de achterliggende po- diumzaal mee aan te sluiten. Kostprijs: 10.285 euro.