02 september 2008

Met de huifkar naar school

De kinderen van basisschool De Voorheide uit Arendonk werden gisteren met huifkarren tot aan de schoolpoort in De Brulen gebracht. De leerlingen verzamelden op vier verschillende plaatsen in de gemeente. Op elke locatie werden de kinderen opgehaald door een huifkar. Wie met de fiets naar school kwam, fietste achter de huifkar aan. Aan de schoolpoort lag de rode loper uitgerold om de kinderen te verwelkomen voor het nieuwe schooljaar. Ouders die moeilijk afscheid konden nemen van hun oogappels, kregen koffie aangeboden terwijl de kinderen een welkomstspel speelden.

Kosteloos onderwijs

De gezinsbond van Arendonk liet de eerste schooldag niet zomaar voorbijgaan. De media stonden de laatste weken vol met artikels over kosteloos onderwijs en de maximumfactuur. De gezinsbond hield daarom een bevraging bij de ouders en scholen of zij geen goede ervaringen en ideeën hebben om de schoolkosten te beperken.

Bouwwoede

Nu de nieuwe sportzaal in vrije basisschool Sint-Clara is afgewerkt, is de bouwwoede van de schooldirectie nog niet gestild. De komende maanden wordt de school verder uitgebreid met acht nieuwe klaslokalen, een refter en een sanitair blok.

01 september 2008

Aalmoezenier

Priester Leon Mariën is de nieuwe aalmoezenier in het rust- en verzorgingstehuis De Hoge Heide aan de Lusthoven. Hij volgt André Denijs op die begin dit jaar overleed.