31 mei 2006

OCMW krijgt groen licht voor nieuw rusthuis

Het OCMW van Arendonk heeft groen licht gekregen voor de bouw van een nieuw rusthuis. Het gaat om een zogenaamde vervangingsnieuwbouw.

Dat betekent dat op de huidige locatie van het rusthuis een volledige nieuwbouw wordt gezet die even groot is als de huidige (ongeveer 56 woongelegenheden). De plannen zijn onlangs door het Vlaams ministerie van Welzijn en Gezondheid goedgekeurd.

Het is nu enkel nog wachten op de goedkeuring van het subsidiedossier, want het OCMW en de gemeente rekenen erop dat de Vlaamse overheid 60 procent van de kosten zal dragen.

Ondertussen kan de gemeente samen met het OCMW nadenken over wat met het oude rusthuis zal gebeuren.

Vast staat dat de nieuwe functie gelinkt blijft aan de bejaardensector. Het OCMW denkt daarbij aan een combinatie van zelfstandig wonen in serviceflats met een aantal zorgdiensten in de onmiddellijke nabijheid.

Er zou ook een dienstencentrum en een sociaal huis kunnen komen. (VTT)

30 mei 2006

Kogels verjagen drugsbende

De ontmanteling van een drugsplantage aan de Wampenberg in Arendonk heeft nog een fikse staart gekregen. Er kwamen kogels aan te pas om twee leden van een drugsbende te verjagen.

De politie Kempen Noord-Oost ontmantelde op 11 mei een drugsplantage in een woning van een 32-jarige vrouw aan de Wampenberg. De bewoonster beweerde dat ze gerold was door een Nederlandse bende. Op de zolder stonden ruim 500 planten. Er was nog niet geoogst.

Een week na de inval kreeg de vrouw twee leden van de bende over de vloer. Ze waren er niet gelukkig mee dat ze hun investering kwijt waren. Ze eisten geld. Toen een vriend van de bewoonster zich in de discussie mengde, kreeg hij rake klappen. De man greep naar een vuurwapen en loste vijf kogels in de woning. De belagers sloegen op de vlucht. (IMA)

Kandidaten NVA bekend

N-VA, de kartelpartner van CD&V Arendonk heeft de namen bekend gemaakt die voor hen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober.

De drie uitverkorenen zijn ouwe getrouwe Benny Claes en de nieuwkomers An Hermans en Dennis Van Gool.

"We kijken ernaar uit om na dertig jaar oppositie eindelijk eens deel uit te maken van een bestuursmeerderheid", vertelt voorzitter Herman Hermans. Zelf is hij geen kandidaat meer voor een zitje in de gemeenteraad. nwww.cdenvarendonk.be, www.n-va.