13 april 2007

Lam Gods

In het Sigarenmuseum hangt sinds kort een levensgrote fotoreproductie van het Lam Gods, het beroemde schilderij van Jan Van Eyck. Met deze aankoop wil de lokale heemkring in de verf zetten dat de oude Vlaamse meester afkomstig is van Arendonk en niet van Maaseik. Volgende week zetten de heemkringleden hun zoektocht naar de ware afkomst van Van Eyck verder, want dan brengen ze een bezoek aan het echte Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal in Gent.

12 april 2007

Sterren op de Arendonkse dansvloer

De gemeentelijke feestzaal De Garve wordt op zaterdag 21 april vanaf 20u omgetoverd tot een heuse ballroom. Fanfare Wampegalm en enkele danskoppels brengen er een showavond gaande van opzwepende tango en sambamuziek tot balletmuziek van het Zwanenmeer.

De Koninklijke fanfare Wampegalm staat onder leiding van dirigent Hans Aernouts. Deze jeugdige orkestleider heeft de laatste jaren het muzikaal niveau van de Arendonkse muziekvereniging duchtig opgeschroefd. Vorig jaar behaalde Wampegalm 78 procent in de eerste afdeling.

Zaterdagavond 21 april brengt het muziekgezelschap in thuisbasis Arendonk het jaarlijkse lenteconcert. Voor deze negenentwintigste editie kozen de muzikanten het thema 'sterren op de dansvloer'. Daarbij is zowel aan de muziekkeuze als aan het visuele aspect gedacht. Enkele dansparen laten het publiek genieten van hun gracieuze bewegingen.
De jonge muzikantjes van de jeugdfanfare krijgen de eer om het voorprogramma te spelen.

10 april 2007

ICS netten ondergronds

Telenet gaat de ICS-netten in de Moerenstraat en Wippelberg ondergronds brengen. Dat gebeurt naar aanleiding van de rioleringswerkzaamheden in de omgeving. De ICS-netten zijn de kabels voor televisiedistributie.

De kostprijs van deze operatie bedraagt ruim 150.000 euro.

Vrijkermis

Droom je ervan om de komende zomer met borstnummer1 deel te nemen aan de populaire volksspelen van Vrijkermis? Vanaf 25juli wordt de fel begeerde numero uno te koop aangeboden op eBay. De hoogste bieder krijgt er een speciaal T-shirt van Vrijkermis bovenop !