16 februari 2007

Fietspad naar Ravago

Het gemeentebestuur trekt een budget van liefst 3,3 miljoen euro uit voor grootscheepse rioleringswerken in Wippelberg, Moerenstraat en Asselbergen. Ook het wegdek wordt helemaal vernieuwd.

Pronkstuk van de klus is een afgescheiden fietspad langs Wippelberg en Moerenstraat, dat leidt naar de koopjeshal van Ravago Plastics. De werken starten in de herfst en zullen pas na Nieuwjaar worden afgerond. (ema)

15 februari 2007

Douches sportpark laten op zich wachten

De atletiekclub ARAC en andere sportverenigingen moeten nog wat geduld uitoefenen om hun intrek te nemen in een multifunctioneel gebouw in het sportpark Heikant. Het bouwontwerp voor het complex kost te veel en het schepencollege laat daarom de architect zijn huiswerk overdoen.

De gemeenteraad besliste in januari 2006 om een architect te zoeken om een multifunctioneel gebouw te ontwerpen in het sportpark Heikant. Naast kleedkamers en sanitaire faciliteiten moeten er in het complex ook bergruimtes, vergaderzalen, EHBO- en scheidsrechterlokalen komen. De gemeente heeft daarvoor in de begroting 500.000 euro opzijgelegd.

Een jaartje later is er al een architect aangesteld, maar is er nog geen plan voor de uitvoering. Wel is er al een voorontwerp gemaakt, maar de realisatie van die bouwconstructie zou een verdubbeling van het budget betekenen. "Met dat bedrag is het misschien te overwegen om een volledige sporthal te bouwen in het sportpark", stelde Kristof Hendrickx (A+) op de gemeenteraad voor. "De atletiekclub wacht bovendien al lang op sanitaire cellen. Is het niet mogelijk tijdelijk al voor iets te zorgen?"

Volgens sportschepen Bart Vosters (CD&V) zijn de atletiekclub en de twee Arendonkse voetbalclubs bereid om nog wat te wachten. De drie clubs gaan het sanitaire complex het meest benutten. "Er is met hen overleg gepleegd", zei Vosters. "Het is nog steeds de bedoeling dat het bouwcomplex er over twee jaar staat. Intussen hebben we de architect de opdracht gegeven een ander en goedkoper voorstel uit te werken. Over enkele weken is dat klaar."

14 februari 2007

Passie geurt met Valentijn

'Geuren en passie' staat er geschreven op de banieren voor een handelszaak in de Hovestraat in Arendonk. Niet alleen de naam, maar ook de opvallende geuren lokken voorbijgangers de winkel in.
Arendonkse winkel verkoopt lekkere geuren


De zalige aroma's en het woord passie trekken duidelijk velen aan. Terwijl we proberen een gesprekje aan te knopen met eigenares Nadine Elsen (44), helpt zij de ene klant na de andere. Het is duidelijk druk, zo net voor Valentijn. "Er waren in het begin wel wat twijfels of dat een winkel met geurkaarsen, massageoliën en wierookstokjes zou aanslaan in Arendonk", vertelt Nadina.

"Maar het lukt allemaal sneller dan ikzelf had verwacht. Het meeste succes hebben we met de etherische oliën voor massages en aromatherapieën. Met valentijnsavond in het verschiet, vinden ook mannen de weg naar hier. Anders zijn het voornamelijk vrouwen die een kijkje komen nemen."


De winkel vol geur en passie is enkele maanden van start gegaan. Daarvoor had Nadine Elsen jarenlang een geschenkwinkel in hetzelfde pand. "Rond 14 februari had ik toen een veel jonger publiek", herinnert ze zich. "Vooral pubers die een gadget kwamen kopen met een hartje. Nu passeert na schooltijd nog wel af en toe een tiener, maar het zijn toch meestal jongvolwassenen die hier iets kopen."

Toppers in het assortiment van Nadine zijn massageoliën en kaarsen, daarnaast verkoopt ze alles wat een rustige sfeer in huis kan brengen. In de rekken merken we cd's met sfeermuziek, tarotkaarten, boeddhabeeldjes en ook literatuur. "Boeken met zin", verduidelijkt Nadine. Ons oog valt op een dik rood boek met als titel De liefde. Het boek met alle antwoorden. Dat lijkt op onze maat geschreven, vandaag 14 februari zullen we eens extra moeite doen om alle aanbevelingen in praktijk om te zetten.

Geen nieuwe verkiezing OCMW raad

De verkiezing van de OCMW-raad in Arendonk moet niet worden overgedaan. Dat besliste Antwerps provinciegouverneur Camille Paulus na de klacht van VLD. Paulus verklaarde de klacht van VLD ontvankelijk, maar ongegrond.

De Arendonkse VLD had bezwaar aangetekend tegen de uitslag van die verkiezing omdat bij de gemeenteraadsleden niet op een VLD-kandidaat konden stemmen. VLD had bij de voordrachtsakte alleen Rudy Panis als kandidaat voorgesteld. De akte bevatte geen vrouwelijke kandidaat en was daarom niet rechtsgeldig. VLD erkende een fout te hebben gemaakt, maar legde de verantwoordelijkheid ook deels bij de burgemeester en de gemeentesecretaris. Volgens VLD hadden zij de vergetelheid moeten opmerken. De liberalen dienden daarom een klacht in bij de gouverneur. Die besliste dat de klacht ongegrond was. De verkiezing van de Arendonkse OCMW-raad moet dus niet worden overgedaan.

CD&V/NV-A, SP.A en A+ behouden daarom hun respectievelijk vier, drie en twee zitjes in de OCMW-raad.

13 februari 2007

Honderjarige Gusta gevierd in rustoord

In het Sint-Isabella rusthuis van Arendonk is afgelopen zaterdag de honderdste verjaardag gevierd van bewoonster Gusta De Vocht. Gusta is een eeuw geleden geboren aan de Arendonkse Wampenberg. «Toen ik in mijn jonge jaren voor kapster studeerde, woonde ik bij één van mijn zussen in Brussel», herinnert de eeuwelinge zich. «Later richtte ik een kapsalon op in Arendonk, maar na mijn pensioen heb ik met mijn man nog 25 jaar in Spanje gewoond.» Sinds enkele jaren verblijft Gusta in het bejaardentehuis. Daar krijgt ze regelmatig bezoek van familie.

Gusta zette één dochter op de wereld, die op haar beurt zorgde voor twee kleinkinderen en een reeks achterkleinkinderen. Het eeuwfeest van Gusta vond plaats in een klein gezelschap omdat haar gezondheid grote drukte niet echt meer aan kan.

Hi'Fyah wint rockrally

De Hoogstraatse muziekformatie Hi'FYAH heeft het rockconcours Arendonk Swingt gewonnen. Als beloning mag deze ska-rocksteady-reggae-covergroep het gelijknamige gratis muziekfestival openen op 5 mei 2007.

Voor de vierde editie van de Arendonkse idoolwedstrijd schreven dertig muziekbands uit de Kempen zich in. Negen daarvan werden uitgepikt om in dertig minuten het beste van zichzelf te geven. Vrijdagnacht 9 februari maakte de jury de laureaat bekend.
Het werd het negenkoppige Hi'FYAH uit Hoogstraten. Als beloning mag de groep op 5 mei 2007 het hoofdpodium van Arendonk Swingt op, naast Nailpin en Dog Eat Dog.
De jury vond het een moeilijke taak om een winnaar te kiezen uit de negen sterke kandidaten. Ze kozen uiteindelijk voor Hi'FYAH omwille van het gepaste gevoel, de juiste groove, het goede samenspel en de perfecte samenzang. "Dat de zanger tijdens het optreden op verkenning ging door het Bemdkaffee zal ook wel een rol hebben gespeeld. De wandeling over de toog deed de wenkbrauwen van de sympathieke café-uitbater fronsen, maar de fans vonden het eens zo leuk." Vertelt organisator Sim Helsen.