21 mei 2007

Arendonkse brunette is nieuwe aarbeienekoningin

Aardbeiengemeente Melsele heeft een nieuwe aardbeiprinses. De 18-jarige Stephanie Meynendonckx uit Arendonk kreeg het hoogste aantal punten van de jury en mocht het kroontje opzetten.

Kristof Meul Ondanks de vele verkiezingen die ons land rijk is, blijft de jaarlijkse verkiezing van de aardbeiprinses één van de hoogst aangeschreven missverkiezingen in onze regio. De twaalf finalisten hadden allemaal hun schare fans bij en de tent op het Melseelse Kerkplein zat dan ook goed vol. De supporters zagen hoe de meisjes het beste van zichzelf gaven in de verschillende onderdelen: een individuele vrije proef waarin de meeste meisjes dansen of zongen, de defilés in bruidskledij, badpakken of zomerkledij, en de gevreesde vragenronde over de aardbei. Nog maar eens werd duidelijk dat de kandidaat-prinsessen niet altijd goed op de hoogte zijn van hun fruitsoort.

Commentaar vanuit de zaal op een fout antwoord ontlokte bij één van de deelneemsters volgende reactie: 'Kom hier zelf maar eens staan hé, meneer.' Waarop de kandidate getrakteerd werd op een warm applaus. Na de verschillende proeven was het de beurt aan de Romeo's, een covergroep die bestaat uit VTM-acteurs Davy Gilles, Chris Van Tongelen en Gunther Levi, om de nagelbijtende supporters te entertainen. Ondertussen discussieerde de jury volop over wie het kroontje nu het meest verdiende. Rond de klok van één uur weergalmde de naam van de opvolgster van Sweta Meersman door de tent: Stephanie Meynendonckx. De achttienjarige brunette ging Melissa Van Hoydonck en Stephany Camby vooraf. De vreugde was groot: 'Ik kan nog altijd niet geloven dat ik gewonnen heb. Ik had zoveel last van zenuwen, onvoorstelbaar. Ik doe mee aan deze verkiezingen omdat ik niet echt van de grootste ben, waardoor een echte modellencarrière zo goed als uitgesloten is', aldus de Arendonkse schone. Op de vraag wat ze die avond nog zou doen antwoordde ze: 'Zo snel mogelijk bij mijn vrienden en familie zijn'. In deze finale waren maar twee kandidates afkomstig uit het Waasland. Voor Els Van Halewyck uit Beveren was het een unieke ervaring, en Stephany Camby uit Sint-Niklaas houdt er het kroontje van tweede eredame aan over. 'Ik ben dolgelukkig met deze podiumplaats. Ik heb dan toch een pak ervaring opgedaan die ik ongetwijfeld nog zal kunnen gebruiken in mijn latere leven. De andere meisjes verdienden het zeker even hard als ik. Maar zeg nu zelf: Is dit geen mooi podium?'