10 mei 2007

Ravago blijft in Arendonk

Is de opening van een nieuw, hypermodern magazijnencomplex in Lommel de voorbode van een algehele verhuizing van Ravago Plastics naar Limburg? 'Toch niet, Arendonk blijft ons hoofdkwartier', zegt Ravago-topman Jan Zeinstra.

'Arendonk blijft ons hoofdkwartier. Waarom hebben we anders een splinternieuw kantoorgebouw opgetrokken en geïnvesteerd in een ultramoderne productie-installatie?' Ravago-topman Jan Zeinstra

Het nieuwe verdeelcentrum van het kunststofverwerkende bedrijf Ravago Plastics in Lommel is een staaltje van moderne technologie. Het magazijnencomplex is 37.000 vierkante meter groot, biedt werk aan zeventig mensen en zit volgestouwd met piepkleine plastiekkorrels. Die dienen als grondstof voor emmers, tv-kasten, wieldeksels, dashboards en andere kunststofproducten.

Waarom werd het nieuwe logistieke centrum niet in Arendonk opgetrokken? 'Uitbreiding in Arendonk bleek niet meer mogelijk', zegt vice-president Jan Zeinstra van Ravago. 'Op onze eigen terreinen is geen plaats meer. En een nieuw industriepark stootte op protest van de buurt.' In de Limburgse gemeente Lommel werd Ravago wél met open armen ontvangen. 'In Lommel konden we rekenen op de volle steun van het bestuur', bevestigt Zeinstra. 'Ook de ligging is interessant. Lommel ligt in het hart van Europa, tussen het Maas-Scheldekanaal, het kanaal van Beverlo, de IJzeren Rijn en enkele belangrijke autowegen.' Ravago beschikt er over een uitgestrekt perceel van liefst elf hectare. Volgend jaar wordt het nieuwe distributiecentrum daarom al uitgebreid met een silopark en een afzakinstallatie, goed voor nog eens dertig bijkomende jobs. Later komt er wellicht nog een tweede gebouwengordel bij, vergelijkbaar met de huidige magazijnencampus. Het lijkt alsof Ravago beetje bij beetje van de Antwerpse naar de Limburgse Kempen verhuist. 'Nee, zeker niet', zegt Zeinstra. 'Lommel en Arendonk spelen elk hun eigen rol. Lommel wordt ons logistieke centrum. Arendonk blijft ons hoofdkwartier, voor administratie en productie. Waarom hebben we anders vorig jaar een splinternieuw kantoorgebouw opgetrokken in de Moerenstraat en fors geïnvesteerd in een ultramoderne productie-installatie in de Poederstraat?'

Groene Vlag

De gemeentelijke basisschool Sint-Jan van de Voorheide is de enige school in de provincie die van de Foundation Environmental Education (FEE) een groene vlag mag uithangen aan de schoolpoort. Sint-Jan krijgt die voor zijn permanente milieuzorg.

08 mei 2007

Ochtendzwemmen

Het zwembad van Arendonk is nu ook in de vroege morgen geopend. Op woensdag en vrijdag kan iedereen die het wenst er baantjes trekken. Het trimzwemmen kan telkens van 7.15u tot 8.15u. Tijdens de schoolvakanties is het ochtendzwemmen niet mogelijk.