30 maart 2007

Verkeersactieve scholen krijgen label en subsidies

De bestendige deputatie heeft 21 'verkeersactieve' scholen een subsidie toegekend. De school die op het einde van het schooljaar een 10 op 10-label en 2.500 euro wil binnenhalen, moet aan drie voorwaarden voldoen: verkeers- en mobiliteitseducatie, informatie voor ouders over mobiliteit op school én een veilige schoolomgeving. Gemeenten met minstens één labelschool op hun grondgebied krijgen maximaal 5.000euro. In onze regio zijn dat GVB centrum (Balen), GBS (Beerse), GBS (Lichtaart), Qworzo (Merksplas), KS Spelewei (Retie), GLS Klimop (Wuustwezel) en Sint-Antoniusschool (Zoersel). In Essen kregen de Sint-Jozefschool en het GVGB Vincentius een label. In Arendonk werd de gemeente beloond voor de plaatsing van octopuspalen, Kalmthout werd beloond voor het plaatsen van octopuspalen en beugels

29 maart 2007

Stralende zon maakt korfbaltornooi dubbel plezant

Kinderen leveren hevig strijd tijdens een partijtje korfbal. Onder een stralende zon namen zo'n tweehonderd kinderen uit Retie en Arendonk deel aan een korfbaltornooi.

De Retiese Korfbalclub organiseerde het evenement op haar terreinen op de Molenhei in Dessel, samen met de gemeentes Retie en Arendonk, de Stichting Vlaamse Schoolsport, de Retiese en Arendonkse scholen, de provincie Antwerpen en Bloso.

Alle kinderen speelden wedstrijdjes in ploegen van vier. Ze konden zich ook meten in een doelspel. Bedoeling was om met de ploeg zoveel mogelijk doelpunten te scoren. Na de wedstrijden kreeg elk kind nog een gezonde appel.

Arendonkse bevolking stijgt

Het aantal Arendonkenaren op onze aardbol blijft stijgen. Op 1juli 2006 waren de Teljorenlekkers al met 12.268. Dat zijn er bijna honderd meer dan het jaar voordien.

Dat blijkt uit bevolkingscijfers van het Nationaal Instituut voor de Statistiek.

28 maart 2007

Abrahams en Sarahs

Niet iedereen overschrijdt graag de leeftijdsgrens van vijftig jaar. Maar in Arendonk tillen de mannen en vrouwen die geboren zijn in 1957 daar niet aan. Alle vijftigjarigen van en afkomstig uit het teljorenlekkersdorp vieren hun verjaardagsfeest op 22 september in feestzaal De Garve. De werkgroep van Abrahams en Sarah's die het feest organiseert, wordt op donderdag 29 maart om 19.30u samengesteld in café in De Ville, Vrijheid 58. Vijftigers met Arendonkse roots en een beetje tijd worden op de bijeenkomst verwacht.

0474-46.59.49

27 maart 2007

Astrid

De gemeente trekt bijna 8.600 euro uit voor nieuwe beepers en communicatietoestellen voor de brandweer met het oog op de omschakeling naar het nieuwe communicatiesysteem Astrid.