08 oktober 2008

AWS blaast vijftig kaarsjes uit

De Arendonkse Wieler- en Supportersclub, stamnummer 22 bij de KBWB, viert zijn vijftigjarig bestaan en mag zich 'koninklijk' noemen. "Hoogtepunten waren de PK's voor liefhebbers, de ritten van de Ronde van België en van de Ronde van Antwerpen, het BK voor liefhebbers in 1978, het BK voor nieuwelingen en vrouwen in 2004 en het BK voor visueel gehandicapten in 1989", zegt secretaris Jan Vandael. "In de toekomst zullen wij ons in Arendonk blijven inzetten om de jeugd een gezonde ontspanning aan te bieden."

Gemeente herstelt voetpaden en wegen

De gemeente Arendonk ­herstelt in de maand ­oktober meerdere voetpaden en ­wegen. De totale uitvoeringstermijn van de werken bedraagt negentig werkdagen.

Aannemer Mols nv heeft de opdracht binnengerijfd om verscheidene aanpassingswerkzaamheden aan wegen en voetpaden uit te voeren. Volgende wegwerkzaamheden staan op het ­programma:

- Vernieuwen van de kasseiverharding in Huiskens.
- Asfaltherstellingen in ­Duvelsstraat, De Kleermaekers, ­Polderstraat en De Lusthoven.
- Nieuwe betonverharding naar Varenpad en de aansluiting van de toegangsweg naar het ­Glossocircuit op Schotelven.
- Betonherstellingen en voegvullingen in Akkerstraat.
- Vernieuwen van de voetpaden in 't Zand en De Gijpen, daar waar lindebomen staan.
- Vernieuwen van de voetpaden in De Horeman.

Gemeentesecretaris

Er is een opvolger gevonden voor huidig gemeentesecretaris André Helsen die op 1 februari 2009 met pensioen gaat. Kris Wouters uit Kasterlee scoorde het best op de examens. Hij werkt momenteel als jurist in Turnhout. Zijn benoeming op proef wordt besproken op de gemeenteraad van 13 oktober.

06 oktober 2008

Toenadering

De jeugdtrainers van KFC Verbroedering Arendonk en FC Vrij Arendonk zoeken meer en meer toenadering tot elkaar. Zo organiseren ze de komende weken gezamenlijke technische trainingen voor preminiemen, miniemen en kadetten van beide clubs.