01 februari 2008

Dieven doorzoeken huizen politie

Dieven hebben dinsdagochtend ingebroken op zes plaatsen in Arendonk. Ze stalen geld, juwelen en een horloge. Drie van de slachtoffers zijn politieagenten. De inbrekers viseerden vier woningen in de Maaskens en twee in het nabije Molenwiel. In drie van de getroffen huizen wonen politieagenten. De politie gaat uit van toeval. «Er is voorlopig geen enkel element om aan te nemen dat er meer aan de hand is», verduidelijkt Roger Horemans. Ook de geviseerde agenten zelf geloven in toeval. «Toen ik hoorde dat ook bij twee andere politieagenten was ingebroken, vond ik het verdacht», zegt politieman Johan Geerts die recent op pensioen ging. «Ik dacht dat we de daders moesten zoeken in ons 'klantenbestand'. Maar nadien vernam ik dat er ook op andere plaatsen in de wijk werd ingebroken.» Johan Geerts betrapte één van de dieven in zijn woning. De dief vluchtte. «Wellicht weten de daders niet eens dat ze bij drie politieagenten hebben ingebroken», vertelt Geerts. «We hebben via ons politiewerk ook geen gemeenschappelijke vijanden gecreëerd.»

Amateurkunsten

Creatief Arendonk zoekt beeldende kunstenaars die hun werk willen tentoonstellen tijdens de Week van de Amateurkunsten (WAK). Die vindt in het teljorenlekkersdorp plaats van 1 mei tot 4 mei. Thema dit jaar is vreemdgaan is toegestaan. Het past in het Europees jaar van de interculturele dialoog. Genteresseerden melden zich voor 13 maart bij de cultuurdienst van het gemeentehuis.

Rockrally

Apollo Creed is de winnaar van de vermaarde 'Arendonk Swingt Rockrally'. Als beloning krijgt de tweekoppige rockband uit Arendonk een plaats op het grote podium van het popfestival 'Arendonk Zingt & Swingt'.