16 januari 2007

Kleine ingrepen maken dorpskern fietsvriendelijker

De pas gerenoveerde dorpskern van Arendonk ligt momenteel op verschillende plaatsen opnieuw opgebroken. Een paar aanpassingen moeten het centrum veiliger maken voor fietsers.

De metamorfose die het centrum van Arendonk vorig jaar onderging oogstte in eerste instantie veel lof, maar al snel doken ook kritische stemmen op. Vooral fietsers waren niet onverdeeld gelukkig omdat ze als buffer werden gebruikt voor het autoverkeer. Aannemer Huijbregts voert momenteel enkele kleine ingrepen uit om de situatie te verbeteren.

"Aan de kruispunten met Schoolstraat en De Valken zijn er fietspadjes aangelegd", vertelt schepen van Openbare Werken Wim Hendrickx (sp.a). "Nu wordt de bocht van het kruispunt aan de kerk opgeschoven, zodat vrachtwagens en harmonicabussen van De Lijn beter kunnen draaien. "Een andere ingreep die wordt uitgevoerd, is het doodlopende fietspad aan de Kerkstraat. Aangepaste signalisatie moet chauffeurs waarschuwen voor de fietsers op de rijbaan." De wegwerkzaamheden zullen een weekje in beslag nemen en er is een plaatselijk omleiding voorzien. De bijkomende aanpassingswerkzaamheden kosten de gemeente volgens schepen Hendrickx geen enkele eurocent.

Geen opmerkingen: