28 februari 2007

Vredegerecht en bibliotheek verhuizen naar kunstacademie

Het vredegerecht van Arendonk verhuist over enkele jaren van het industriegebied Hoge Mauw naar de kunstacademie in het park Deroissart. Ook de bibliotheek krijgt er een plaatsje.

De academie verhuist na de zomervakantie naar de voormalige sigarenfabriek Karel I op de Wampenberg. De renovatiewerkzaamheden aan het nieuwe academiegebouw zijn volop aan de gang. De gebouwen waar leerlingen en kunstenaars nu nog hun artistieke talenten botvieren, komen dan leeg te staan.

"In het linkse gebouw, waar nu de beeldhouwklassen zijn ondergebracht, komt het vredegerecht", vertelt burgemeester Ernest Buijs (CD&V/N-VA). "Het andere gebouw, waar de kinderklassen en middelbare graad les volgen, wordt de bibliotheek." Voor de verbouwingswerkzaamheden reserveert het gemeentebestuur 512.000 euro tegen 2008. De gemeentelijk bibliotheek is nu gehuisvest op de Vrijheid. Welke bestemming dit gebouw gaat krijgen, is nog niet duidelijk.
Het was al langer bekend dat de gemeente het complex dat tegen het gemeentehuis aanleunt, inpalmt voor uitbreiding van de administratieve diensten. In de gemeentebegroting is voor die aanpassingswerkzaamheden 362.500 euro gereserveerd.

Geen opmerkingen: