12 februari 2008

Politie : "Laat waardevolle voorwerpen registreren"

De politie van zone Kempen Noord - Oost doet een oproep aan de inwoners van Arendonk, Retie en Ravels om alle waardevolle voorwerpen te laten registeren. «Dat maakt het voor ons gemakkelijker om gestolen goederen terug aan de eigenaar te bezorgen», zegt hoofdinspecteur Chris van de Kerkhof.Negentig procent van de door de politie teruggevonden goederen kunnen niet worden terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaars. Politiezone Kempen Noord-Oost wil dat percentage terugdringen.

«We houden geregeld nachtelijke controles om diefstallen tegen te gaan, maar het is een utopie om te stellen dat de politie elke inbraak kan voorkomen», zegt Chris van de Kerkhof.
Met de registratie wil de politie net bereiken dat de beroofde personen hun goederen kunnen terugkrijgen.

«Mensen die benadeeld worden door diefstal van bijvoorbeeld juwelen, elektronische toestellen, laptops, gsm's en fototoestellen kunnen ons zelden de noodzakelijke gegevens bezorgen voor de opsporing.
Daarom willen wij iedereen oproepen om waardevolle voorwerpen te registreren. Dat maakt het voor ons mogelijk om een gestolen toestel in te brengen in de nationale gegevensbank. Daardoor kunnen we het bij vondst onmiddellijk identificeren en terugbezorgen.»

Registratieformulieren zijn beschikbaar via www.politiekempennoordoost.be, bij de rubriek 'formulieren'.

Geen opmerkingen: