11 september 2008

In Arendonk wordt je het oudst

Exact 3.358 Kempenaren bliezen vorig jaar hun laatste adem uit. De gemiddelde leeftijd van onze overledenen was 76jaar en twee maanden. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheid.
Uit de cijfertabel van het arrondissement Turnhout kunnen we afleiden dat je het oudst wordt in Arendonk. De gemiddelde Arendonkenaar die vorig jaar werd binnengebracht in het funerarium van plaatselijk begrafenisondernemer Staf Caers was bijna tachtig jaar: precies 79jaar en zes maanden. De dichtste achtervolger is Herenthout, waar de modale sterveling 79jaar en een maand werd. De lijkbezorger in Beerse kreeg de jongste klanten over de vloer. In Beerse stierven vorig jaar 102inwoners, waarvan de meesten jonger waren dan zeventig. Hun gemiddelde leeftijd: 69jaar en vijf maanden. In Merksplas waren de doden vorig jaar gemiddeld 69jaar en tien maanden. In alle andere gemeenten in onze regio was dat tussen 70 en 78jaar.

Grote conclusies hoeven we voorlopig niet te trekken uit de dodentabel. De statistieken wijken immers onvoldoende af tegenover andere regio's in ons land. Het Belgische gemiddelde is 76jaar en vier maanden.

Geen opmerkingen: