12 juni 2006

Aktiecomite wil politieke partij oprichten

De drijvende krachten achter het actiecomité 'Behoud van ons nest' willen een nieuwe onafhankelijke partij oprichten in Arendonk. Een kartel met andere oppositiepartijen sluiten ze uit.


Het comité 'Behoud van ons nest' heeft enkele jaren geleden met succes de uitbreiding van het industriegebied aangevochten. Het idee om nu een politieke partij op te richten, vloeit volgens de initiatiefnemers voort uit een blijvend algemeen ongenoegen over de huidige bestuursmeerderheid van CD&V en sp.a. Het vooruitzicht dat alleen die twee partijen op 8 oktober naar de gunst van de Arendonkenaars zouden dingen, is een bijkomende reden om een alternatief aan te bieden.

"Het project staat nog in zijn kinderschoenen, maar de kans dat we opkomen is toch vrij groot. Eind juni hakken we de knoop door", zegt strijder van het eerste uur Karel Maes. "Een naam hebben we nog niet, maar het zal zeker niet 'Behoud van ons nest' zijn. We vinden het trouwens veelzeggend dat de verkiezingsslogan van CD&V verdacht veel gelijkenissen toont met de naam van het actiecomité." De partij van burgemeester Nest Buijs (CD&V) trekt naar de verkiezingen met de leuze 'Arendonk... ons bruisend Nest'.

De samenstelling van de kieslijsten van de oppositiepartijen Vlaams Belang, Groen! en VLD loopt niet van een leien dakje. De jongste tijd staken geruchten de kop op dat de groenen en VLD wel iets zagen in een samenwerking met de nieuwe partij in wording. Karel Maes is formeel: "Als we opkomen, is dat als nieuwe onafhankelijke partij. Dus zeker geen kartel."

© De Vlijt NV




Geen opmerkingen: