13 juni 2006

Dorpscentrum heropent 15 juni

Het marktplein en Vrijheid zijn vanaf donderdag 15 juni opnieuw toegankelijk voor het verkeer. Unizo houdt er een openingsdrink op zaterdag 24 juni met een rondrijdende trabant.


Op dit moment worden in de dorpskern nog de nodige signalisatieborden aangebracht. Want er verandert vanaf donderdag wel wat voor het autoverkeer. In Vrijheid, Wezenstraat en Hovestraat geldt dan enkelrichting. Wie dan de signalisatie niet goed in het oog houdt, zal menig processieblokje moeten omrijden. Het langparkeren op de markt behoort eveneens tot het verleden. Een externe firma zal vanaf 15 juni controleren of iedereen de regels van de blauwe zone respecteert. Wie dan geen parkeerschijf plaatst, krijgt een rekening in de bus.

"De aannemer heeft nu twee maanden voorsprong op het afgesproken schema", weet schepen van Openbare Werken Wim Hendrick (sp.a). "De heraanleg van parking Deroissart kan hierdoor wellicht tegen de bouwvakvakantie afgewerkt zijn. Op 8 augustus wordt dan gestart met de laatste fase, de herinrichting van het kruispunt Schotelven-Bergen-De Daries."

Geen opmerkingen: