30 januari 2007

Leerlingen Sint - Clara brengen nacht zonder stroom door op school

st-clara-nacht-zonder-stroo
Meer dan veertig leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool Sint-Clara in Arendonk brachten, als alles verliep zoals gepland, de nacht door zonder elektriciteit. Ze overnachtten in groep in de school. Om energie te sparen, bleven de verwarming en de verlichting.

«In het kader van MOS - Milieuzorg Op School - werken alle leerlingen van de school dit jaar rond het thema energie», zegt directeur Erwin Cools. «Elke maand houden we rond het thema een actie. Deze maand koos de leerlingenraad om op school te blijven overnachten. Maar dan zonder gebruik te maken van elektrische energie.»

Het idee om met alle leerlingen in de school te blijven slapen, was niet realiseerbaar. De school beperkte zich daarom tot de leerlingen van het zesde leerjaar.

«Van de 53 zesdejaars namen 42 leerlingen deel. Acht leerkrachten begeleidden hen. Ze hielden een barbecue op houtskool en speelden een quiz. Kaarsjes zorgden voor de enige verlichting. Als je een tijd in het donker zit, passen de ogen zich automatisch aan.»

Enkele maanden geleden lieten alle leerlingen hun batterijen achter op school tijdens het weekend. De bedoeling van die actie was draagbare spelcomputers voor één weekend te vervangen door de traditionele gezelschapsspelletjes. (JVN)

Geen opmerkingen: