26 mei 2008

De Wamp verliest ASO

De ASO-afdeling van gemeenschapschool De Wamp verhuist volgend schooljaar naar het Koninklijk Atheneum in Turnhout. De campus in De Maaskens blijft wel bestaan. Als compensatie wordt de beroepsopleiding voor metaal en hout verder uitgebouwd.

Het gonsde van de geruchten, de laatste weken, over de toekomst van het gemeenschapsonderwijs. Zelfs van een totale sluiting of omvorming naar buitengewoon onderwijs was sprake. Dit weekend was het opendeurdag op De Wamp. Hans Dekoninck, algemeen directeur van het Koninklijk Atheneum in Turnhout en Arendonk, weerlegde er stellig dat De Wamp de schoolpoorten gaat sluiten. Het verhaal, dat het buitengewoon onderwijs De Mast in De Maaskens een bijkomend onderkomen zoekt, doet hij af als een kwakkel.

"Wat wel klopt is dat Arendonk geen volledige ASO-afdeling meer zal bieden. De Wamp en het Atheneum in Turnhout fuseerden. Zoals met elke fusie moeten er dan keuzes worden gemaakt. Er werd geopteerd om alleen nog maar tweede en derde graad ASO in de Boomgaard te behouden.

De volledige eerste graad blijft wel in Arendonk als middenschool. Zo kunnen de leerlingen tot 14 jaar in hun dorp blijven tot de grote stap naar de grote school." Als tegemoetkoming voor het leerlingenverlies bouwt De Wamp de beroepsopleiding metaal en hout verder uit. Zo komen er vanaf september nieuwe richtingen zoals lastechnieken en interieur­bouw.
Hans Dekoninck is nog maar pas directeur geworden van het Atheneum. Tot voor kort was hij leerkracht op het Atheneum in Mol. Vorige week raakte bekend dat zijn voorganger Bart Horemans door de directie van de scholengroep van het Koninklijk Atheneum werd ontslagen Dat was niet naar de zin van het oudercomité en de leerlingen. Ze zijn zelfs even in staking gegaan.
"Er zijn communicatiefouten gemaakt, maar dat is nu uitgepraat", verzekert directeur Dekoninck. "Over de reden waarom Bart Horemans is ontslagen als directeur leg ik geen verklaring af. Hij blijft fungeren in onze scholengroep waar hij een taak gaat opnemen in de nascholing.

Geen opmerkingen: