15 mei 2008

Faillissement Hoger Op bedreigt gemeentelijke berichtgeving

Het faillissement van drukkerij Hoger Op bedreigt ook de gemeentelijke berichtgeving in het wekelijks reclameblaadje Reklaam Hoger Op. Het gemeentebestuur hoopt dat een andere drukker zich over het blaadje ontfermt.

Het faillissement van drukkerij Hoger Op is een streep door de rekening van het Arendonkse gemeentebestuur. De gemeente palmt wekelijks enkele bladzijden van reclameblaadje Reklaam Hoger Op in voor gemeentelijke berichten. Die informatie dreigt zeker tijdelijk weg te vallen. Het reclameblaadje bestaat bijna zestig jaar en staat in het dorp bekend als het kleine blaadje.

"Het faillissement kwam als een donderslag bij heldere hemel", zegt Bart Vosters (CD&V), schepen van Communicatie in Arendonk. "Het zou me echt verbazen moest het blaadje na zestig jaar definitief verdwijnen. Voor de gemeente is de publicatie in het blaadje een ideale oplossing. We hebben geen eigen informatie­blad."

Het schepencollege van Arendonk beraadt zich vandaag, donderdag, over een mogelijke oplossing voor de gemeentelijke berichten.
Wim Roefs, de curator van de failliete drukkerij, hoopt op een nieuwe eigenaar. "Een overname moet in ieder geval snel gaan", reageert de curator. "Niemand meldde zich hiervoor. Stef Cornelissen, de voormalige zaakvoerder van Hoger Op, legde de boeken zelf neer. Het bedrijf had geen personeel in dienst.

Geen opmerkingen: