07 juli 2008

Bedrijventerrein Hoge Mauw vormt zich

Het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Hoge Mauw werd door de gemeente­raad definitief goedgekeurd. Met dit plan kan de gemeente nu verder werken aan een lokaal bedrijventerrein.

Het gemeentebestuur wil dat rea­liseren tegen het bestaande industrie­terrein Hoge Mauw. Het wordt ingeplant in de lus van de vroeger Klotputten in de Huiskens. Tijdens het openbaar onderzoek werden verscheidene bezwaarschriften ingediend. Het oorspronkelijke document werd aangepast aan het merendeel van de verzuchtingen.

Zo werd de mogelijk voor zicht­locaties tenietgedaan door dichte groenschermen verplichten op te leggen.

"We gaan ook alles in het werk stellen om het hele bedrijventerrein te laten ontsluiten via de autoweg E34", vertelt burgemeester Ernest Buijs (CD&V). "Volgens het ruimtelijk structuurplan Vlaanderen is dat niet mogelijk. Maar nieuw is dat het Vlaams gewest de meerwaarde van een ontsluiting op de E34 nu ook inziet."

Het zal nog wel ruim een jaar duren eer er concrete plannen op tafel komen hoe de verkeers­afwikkeling er zal uitzien. Intussen worden alle verkeersstromen in kaart gebracht.

Geen opmerkingen: