09 juli 2008

We hebben twee redenen om te feesten

In Arendonk schieten de rockfestivals als paddenstoelen uit de grond. De meest recente nieuwkomer op de festivalkalender is Schoeftzakkerock van scoutsbeweging Carpe Diem. De groep mikt op een heel specifiek doelpubliek: de bouwvakkers.

De scouts van Arendonk organiseren Schoeftzakkerock op vrijdag 11 juli op het Glosso-circuit. "Het evenement staat volledig in het teken van het begin van de bouwvakantie", vertelt Michiel Aerts. "Bovendien hebben we die dag twee redenen om te feesten. Het is dan de Vlaamse feestdag."

Het festival begint 's middags met een reuzenbarbecue en allerhande aangepaste bouwvakkersanimatie. Wat moeten we anders denken van bierbakklimmen, kop van jut, bierpulschuiven, camiontrekken en brommerwerpen. De eerste rockbands maken hun opwachting in de late namiddag. Een '70-'80-'90-party sluit het evenement af op het race­circuit in het Schotelven.
Een popfestival gecombineerd met randanimatie en veel eten en drinken. De scouts verhullen niet dat ze de mosterd gehaald hebben bij de Chiro van Arendonk en het jeugdbestuur van voetbalclub Verbroedering. Deze twee verenigingen passen de succesformule al toe op hun festivals Arendonk Zingt & Swingt in mei en Bergrock in september.

"Het wordt alsmaar duurder om fuiven te organiseren", verduidelijkt Michiel, alias Gevatte­ Sika. "Een muziekfestival is dan een aardig alternatief om uit te proberen. De start van de bouwvakantie bleek nog een open gat in de markt te zijn om het risico te nemen."

1 opmerking:

Unknown zei

Aan alle feestgangers!

Wij willen met heel de scouts iedereen bedanken die ons geholpen heeft.
In het bijzonder al onze sponsors, dus ook zij die zijn komen eten en drinken. En natuurlijk, de oud-leiding en al de actieve mama's en papa's!!

Iedereen, merci en vooral tot volgend jaar!