16 september 2008

A+ wil gemeenteraad op band opnemen

Oppositiepartij A+ wil dat de volledige gemeenteraadzitting digitaal wordt opgenomen. De partij vindt dat hun tussenkomsten en vragen onvoldoende worden opgenomen in de notulen van de gemeenteraad.

"In het verslag van vorige gemeenteraad zijn gewoon volledige tussenkomsten en variapunten totaal niet opgenomen", legt Benny Maes uit (A+)."We begrijpen dat het moeilijk is om tijdens de gemeenteraad van alle bewoordingen en motiveringen notities te maken. Daarom denken wij dat het nuttig is alles op band op te nemen zodat de gemeentesecretaris op iets kan terugvallen."
Burgemeester Ernest Buijs (CD&V) reageert door te stellen dat het verzoek al eens op de gemeenteraad werd behandeld. "Toen is gezegd dat we het eens gingen bekijken wanneer de nieuwe raadzaal wordt ingericht. Het zal meegenomen worden bij de bespreking van die bouwplannen, maar dat wil niet zeggen dat het zeker is dat het er komt. De kostprijs speelt ook mee." De nieuwe raadzaal komt in de piramidezaal, waar vroeger de schilderafdeling van de kunstacademie was ondergebracht. DS

Geen opmerkingen: