14 september 2006

Gemeente gaat verenigingen redden

Staan de voetballers van FC Vrij Arendonk binnenkort op straat? Wellicht niet, want de gemeenteraad van Arendonk start vandaag een procedure op om de terreinen van de club te regulariseren.

De speelterreinen van FC Vrij liggen volgens het gewestplan in een landbouwzone, een gebied dat eigenlijk niet bestemd is voor recreatie. Om de bestemming van de gronden te wijzigen besliste de gemeenteraad deze week om een Ruimtelijk uitvoeringsplan op te maken.

FC Vrij is volgens schepen van Ruimtelijke Ordening Fons Vaes (CD&V) niet de enige zonevreemde sportclub in het dorp: ,,Om kosten te sparen hebben we een gezamenlijke procedure opgestart voor alle jeugd- en sportverenigingen in onze gemeente die geheel of gedeeltelijk in een verkeerde zone liggen.'' De aanvraag tot regularisatie geldt onder meer voor de Okido-sporthal en het A-terrein van Verbroedering Arendonk in de Kerkstraat, de visvijvers aan de Gagelbroek en de Watering, de sportterreinen Postelboer, het voetbalveld van FC Broekkant en de jeugdlokalen van chiro en KLJ. Zodra Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen het regularisatiedossier heeft goedgekeurd, kunnen de leden van de betrokken verenigingen weer op hun twee oren slapen.

Geen opmerkingen: