18 april 2007

Kinderopvang goedkoper voor grote gezinnen

In het gemeentelijk onderwijs van Arendonk moeten ouders van grote gezinnen vanaf 1 september minder betalen voor de voor- en naschoolse kinderopvang. In de vrije basisschool Sint-Clara bestaat de tariefvermindering al langer. l

Het zogenaamde regressief toepassen van de tarieven naargelang het aantal kinderen in de kinderopvang werd door Benny Maes (A+) op de gemeenteraad gebracht. "Enkele ouders hadden ons er op attent gemaakt dat er een verschil is in de kostprijs die door de verschillende onderwijsnetten worden aangerekend voor de kinderopvang", vertelt hij. "We zijn van mening dat de keuze voor een school hierdoor niet mag worden beïnvloed."

Burgemeester Ernest Buijs (CD&V) repliceerde dat in januari al opdracht was gegeven aan de gemeentelijk administratie om het reglement aan te passen zodat vanaf volgend schooljaar dezelfde tariefvermindering ook in de gemeentescholen van kracht wordt.
"Dat was zo afgesproken in het lokaal overleg kinderopvang waar alle onderwijsnetten in vertegenwoordigd zijn", vulde onderwijsschepen Luc Bouwen (CD&V) aan. "Het schoolreglement moet ook worden aangepast en dat kan niet tijdens het schooljaar. In juni komt het dossier voor de gemeenteraad."

Volledige gelijkheid tussen alle onderwijsnetten komt er echter toch niet. Gemeenschapschool De Wamp heeft te kennen gegeven dat hun tarieven 10 eurocent lager gaan liggen.

Tarieven vanaf 1 september 2007

1e kind: 0,75 E per begonnen half uur
2e kind: 0,50 E per begonnen half uur
3e kind: 0,25 E per begonnen half uur
4e kind: gratis

Geen opmerkingen: