29 mei 2007

Frisbeeclub hangt schijf aan de wilgen

Alpha Strike Team organiseerde dit weekend op het sportpark Heikant haar laatste tornooi. De frisbeeclub uit Arendonk bestaat tien jaar, maar stopt er mee door gebrek aan leden

De frisbeecompetitie in België werd vier jaar geleden pas opgericht en er spelen dertien clubs in. "Toen wij in 1997 de club in Arendonk opstartten was er nog geen competitie in België", blikt voorzitter en medestichter Patrick van Herk (33) terug. "We hebben zes jaar in de Nederlandse afdeling gespeeld."

Het internationale frisbeetornooi in heimat Arendonk is het laatste wapenfeit van Alpha Strike Team. Het ledenaantal is gezakt naar 14. In de beginjaren van de club stond de teller nog op 35. Het tornooi kondigt zich aan als laatste reddingsmiddel om nieuw bloed aan te trekken. Maar voor de voorzitter is de club nu al ten dode opgeschreven. "De andere clubs van ons land zitten allemaal in een grootstad waar meer potentiële kandidaten zitten. Bovendien hebben we hier in Arendonk al een heel brede waaier aan sportclubs. Och, het is mooi geweest. Bovendien hebben we nog een clubkas. Dat gaan we hoogstwaarschijnlijk gebruiken om deel te nemen aan een frisbeetornooi ergens in een zonnig land. Een mooie afsluiter, niet?"

Geen opmerkingen: