16 april 2008

Sprankeltje hoop voor Glossocircuit

Er is nog een sprankeltje hoop voor Racing Team Glosso uit Arendonk. Schepen van Sport Bart Vosters (CD&V) wil nagaan of een stuk natuurgebied kan worden omgezet in recreatiegebied. Daardoor zou het circuit aan Schotelven kunnen blijven bestaan.

De piloten en het bestuur van Racing Team Glosso lanceerden gisteren een noodkreet voor het voortbestaan van het rallycircuit aan Schotelven. De milieuvergunning voor de korte omloop loopt af in juni 2009, daarna geldt een uitdoofscenario. De lange omloop van het circuit mag zelfs al jaren niet meer gebruikt worden omdat die in natuurgebied ligt.

De enige optie voor Glosso is verhuizen naar een ander circuit binnen de provincie Antwerpen. Maar dat lijkt onmogelijk. «Minister van Sport Bert Anciaux heeft in december 2007 beslist om de circuits in Westerlo, Balen en Brecht aan te duiden als permanente terreinen voor gemotoriseerde sport», zegt Tom Vandebroeck van de provinciale sportdienst Antwerpen. «Maar op geen enkel van die drie terreinen is er mogelijkheid tot verharding. Racing Team Glosso kan op geen enkel ander circuit terecht.»
Nu uitwijken naar een ander circuit onmogelijk blijkt voor Racing Team Glosso, wil schepen van Sport Bart Vosters op zoek gaan naar een oplossing. «We gingen er altijd vanuit dat de piloten ergens anders terecht zouden kunnen», verduidelijkt Bart Vosters. «Maar dat blijkt niet het geval. Racing Team Glosso blijft in de kou staan na de beslissing van minister Anciaux. Dat stemt ons tot nadenken. Zonder beloftes te doen, moeten we nog eens bekijken wat hier mogelijk is. Deze piloten moeten ergens hun ding kunnen doen.»

De schepen van Sport ziet twee mogelijke oplossingen om Glosso tegemoet te komen. «Bert Anciaux moet zorgen voor een ander geasfalteerd parcours in de provincie of het natuurgebied moet worden omgevormd naar recreatiezone.»
Na een jarenlange strijd voor het behoud van het Glosso-circuit heeft voorzitter Staf Meulemans opnieuw hoop op een goede afloop. «Onze piloten verdienen het om op een goed circuit te rijden. Bovendien is de Arendonkse gemeenschap nooit tegen Glosso gekant geweest. We gaan binnenkort sowieso een nieuwe milieuvergunning aanvragen voor het korte circuit. Maar als we een kans maken om terug over de lange omloop te beschikken, zullen we ook daarvoor een aanvraag indienen.»

Geen opmerkingen: