16 april 2008

Tijd dringt voor Glosso

Het Racing Team Glosso uit Arendonk trekt opnieuw aan de alarmbel. Omdat een deel van het racecircuit op Schotelven in natuurgebied ligt, kan racen alleen op een verkort parcours. Voor de club is dat niet leefbaar. Het schepencollege wil nagaan of een her­bestemming mogelijk is.

De tijd begint te dringen voor het Glosso-circuit op Schotelven in Arendonk. Rallycross­wagens kunnen het parcours alleen gebruiken over een verkorte afstand, omdat het andere deel van het circuit in een natuurgebied ligt. De club moet dit jaar een nieuwe milieu­vergunning aanvragen. De huidige vergunning vervalt in 2010.
"Racen op een verkort circuit is voor onze club finan­cieel niet leefbaar. We kunnen dan alleen regionale en club­wedstrijden organiseren", zegt Staf ­Meulemans, voorzitter van ­Racing Team Glosso.
"Ik houd er geen rekening mee dat het hier binnenkort definitief gedaan zou zijn met racen. De Arendonkse gemeenschap is helemaal niet gekant tegen Glosso. Onze 26 piloten verdienen een goede organisatie. We zouden ook graag een jeugdwerking willen opzetten."

In de provincie Antwerpen zijn intussen circuits in Westerlo, Olmen (Balen) en Brecht geselecteerd als definitieve pistes voor gemotoriseerde sporten. Maar omdat rallycrossers ook gebruikmaken van een parcours dat deels geasfalteerd is, zijn die locaties voor Glosso geen alternatief.
"Eventueel kunnen we toch in Brecht terecht, maar dat duurt nog minstens vijf jaar", vervolgt Meulemans. "Eigenlijk steek ik mijn energie liever in de sport zelf dan in deze problematiek."

Het gemeentebestuur wil nog eens bekijken wat er mogelijk is. "We gaan na of het stuk natuurgebied ingekleurd kan worden als re­creatiezone", zegt sportschepen Bart ­Vosters (CD&V). "Ofwel moet Vlaams minister van Sport Bert ­Anciaux (Spirit) zorgen voor een ander, geasfalteerd terrein."
Het kabinet van Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open Vld) buigt zich de komende dagen over de problematiek van Glosso.

Geen opmerkingen: