21 juni 2008

Anciaux zoekt oplossing voor crosscircuit

De kans bestaat dat Racing Team Glosso op termijn weer gebruik kan maken van de volledige omloop van haar circuit. Vlaams minister van Sport Bert Anciaux (VlaamsProgressieven) heeft zich geëngageerd om een oplossing te zoeken.

Sinds jaren mag slechts een deel van het Glosso-circuit in het Kempense Arendonk worden gebruikt. De grote omloop ligt zonevreemd. Bovendien loopt de huidige vergunning voor het circuit af in juni 2009. Daarmee dreigen rallycrossers uit de provincie Antwerpen zonder circuit te vallen, want de andere terreinen voor motorsport in de provincie zijn niet geschikt voor rallycross.

«Minister Anciaux ziet de noodzaak in van een oplossing voor het Glosso-circuit in Arendonk», zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Hans Schoofs (Open Vld). «Hij gaat rond de tafel zitten met de ministers Dirk Van Mechelen (Ruimtelijke Ordening, Open Vld) en Hilde Crevits (Milieu, CD&V), de provincie en de gemeente om te kijken hoe het terrein op het Glosso-circuit alsnog kan worden geregulariseerd.»

Geen opmerkingen: