21 juni 2008

Jonge kunstenaars trekken naar China

De leerlingen van de kunstacademie in Arendonk leren graag iets bij. Deze maand schrikken ze zelfs niet terug om ­daarvoor naar China te trekken. ­Met ­enthousiaste leerlingen en creatieve werkjes als resultaat.

De Arendonkse kunst­academie telt 1.700 leerlingen. Ruim 320 van hen zijn tussen zes en twaalf jaar oud. Zij vormen de lagere graad en werken elk jaar rond één bepaald thema. Het afgelopen schooljaar namen leerkrachten Lief De Puydt, Marjolijn Van Gorp en Katja Huysmans hen mee op een indrukwekkende tocht door China. "We hebben de inspiratie heus niet gehaald bij de Olympische Spelen of Martin Heylen van Man Bijt Hond", vertelt Lief. "Oorspronkelijk hadden we zelfs een ander thema op het oog."
"Maar Lief en ik zijn vorige zomer, louter toevallig en apart van elkaar, vol enthousiasme door China gereisd", vervolgt Marjolein. "We hadden ineens genoeg inspiratie voor een jaar creatieve werkjes."

Het resultaat mag gezien worden. Zo vallen onmiddellijk de overweldigende natuur en de prachtige landschappen op. Vissers met aalscholvers, de Chinese Muur, lampionnen, rijstkommen en tradi­tionele gezelschapspelen. Alle aspecten van het Aziatische land komt aan bod. De typische plattelandsmarkt en het exotische eten alleen al maken de verplaatsing naar de nieuwe academie op de Wampenberg meer dan waard. Gebakken hond en kikkers, lekker!

De eindejaarstentoonstelling in de gemeentelijke academie voor alle kunstrichtingen vindt plaats van zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 juni. De openings­uren zijn te vinden op de website.

Geen opmerkingen: