26 juni 2008

't Paradijs vraagt fietsersbrug

Verschillende inwoners van Arendonk pleiten voor een extra ophaalbruggetje voor fietsers, naast de geplande nieuwe brug. De uitbaters van café 't Paradijs in de Moerenstraat verzamelden 172 handtekeningen om hun wens kracht bij te zetten.

NV De Scheepvaart ontving in oktober 2007 een vergunning om het ophaalbruggetje in de Moerenstraat te vervangen door een vaste oeververbinding. Maar na fel protest van de vzw Natuurpunt besliste De Scheepvaart om een gewijzigde bouwaanvraag in te dienen. Er volgde een nieuw openbaar onderzoek dat recent is afgerond.

«Er zijn een vijftal gezamenlijke bezwaarschriften binnengekomen met in totaal tweehonderd mensen die hun handtekening hebben gezet», vertelt burgemeester Nest Buijs (CD&V). «Dat zijn er een pak minder dan tijdens het openbaar onderzoek van de eerste bouwaanvraag. De reden? Er is grotendeels tegemoet gekomen aan de oorspronkelijke bezwaren.»
De meeste handtekeningen werden dit keer verzameld door de uitbaters van café 't Paradijs in de Moerenstraat. Ze overtuigden 172 klanten om een gezamenlijk bezwaarschrift in te dienen.
«De hoge brug mag er komen», vertellen uitbaters Ruud en Antoinet. «Maar voor ons is het belangrijk dat er ook een alternatief komt voor de fietsers. We vragen dat onze fietsende klanten hier op een gewone, ouderwetse manier kunnen geraken. Zonder dat ze eerst een steile beklimming moeten doen. Een extra fietsophaalbrug zou een perfect alternatief zijn. Anders zullen veel fietsers afhaken.»
De uitbaters van 't Paradijs hebben de situatie de voorbije weken uitgelegd aan hun klanten. 172 klanten volgden de redenering en plaatsten hun handtekening onder het bezwaarschrift. Ondanks de bezwaarschriften is de kans groot dat NV De Scheepvaart later dit jaar een nieuwe bouwvergunning ontvangt. «De gemeente verleent enkel een advies», besluit burgemeester Buijs. «Ons standpunt bij de eerste bouwaanvraag is algemeen gekend. Als je weet dat er nu nog een hoop milderende maatregelen zijn genomen, dan kan je al raden wat ons advies zal zijn.»

Geen opmerkingen: