15 februari 2007

Douches sportpark laten op zich wachten

De atletiekclub ARAC en andere sportverenigingen moeten nog wat geduld uitoefenen om hun intrek te nemen in een multifunctioneel gebouw in het sportpark Heikant. Het bouwontwerp voor het complex kost te veel en het schepencollege laat daarom de architect zijn huiswerk overdoen.

De gemeenteraad besliste in januari 2006 om een architect te zoeken om een multifunctioneel gebouw te ontwerpen in het sportpark Heikant. Naast kleedkamers en sanitaire faciliteiten moeten er in het complex ook bergruimtes, vergaderzalen, EHBO- en scheidsrechterlokalen komen. De gemeente heeft daarvoor in de begroting 500.000 euro opzijgelegd.

Een jaartje later is er al een architect aangesteld, maar is er nog geen plan voor de uitvoering. Wel is er al een voorontwerp gemaakt, maar de realisatie van die bouwconstructie zou een verdubbeling van het budget betekenen. "Met dat bedrag is het misschien te overwegen om een volledige sporthal te bouwen in het sportpark", stelde Kristof Hendrickx (A+) op de gemeenteraad voor. "De atletiekclub wacht bovendien al lang op sanitaire cellen. Is het niet mogelijk tijdelijk al voor iets te zorgen?"

Volgens sportschepen Bart Vosters (CD&V) zijn de atletiekclub en de twee Arendonkse voetbalclubs bereid om nog wat te wachten. De drie clubs gaan het sanitaire complex het meest benutten. "Er is met hen overleg gepleegd", zei Vosters. "Het is nog steeds de bedoeling dat het bouwcomplex er over twee jaar staat. Intussen hebben we de architect de opdracht gegeven een ander en goedkoper voorstel uit te werken. Over enkele weken is dat klaar."

Geen opmerkingen: