13 februari 2007

Hi'Fyah wint rockrally

De Hoogstraatse muziekformatie Hi'FYAH heeft het rockconcours Arendonk Swingt gewonnen. Als beloning mag deze ska-rocksteady-reggae-covergroep het gelijknamige gratis muziekfestival openen op 5 mei 2007.

Voor de vierde editie van de Arendonkse idoolwedstrijd schreven dertig muziekbands uit de Kempen zich in. Negen daarvan werden uitgepikt om in dertig minuten het beste van zichzelf te geven. Vrijdagnacht 9 februari maakte de jury de laureaat bekend.
Het werd het negenkoppige Hi'FYAH uit Hoogstraten. Als beloning mag de groep op 5 mei 2007 het hoofdpodium van Arendonk Swingt op, naast Nailpin en Dog Eat Dog.
De jury vond het een moeilijke taak om een winnaar te kiezen uit de negen sterke kandidaten. Ze kozen uiteindelijk voor Hi'FYAH omwille van het gepaste gevoel, de juiste groove, het goede samenspel en de perfecte samenzang. "Dat de zanger tijdens het optreden op verkenning ging door het Bemdkaffee zal ook wel een rol hebben gespeeld. De wandeling over de toog deed de wenkbrauwen van de sympathieke café-uitbater fronsen, maar de fans vonden het eens zo leuk." Vertelt organisator Sim Helsen.

Geen opmerkingen: