14 februari 2007

Passie geurt met Valentijn

'Geuren en passie' staat er geschreven op de banieren voor een handelszaak in de Hovestraat in Arendonk. Niet alleen de naam, maar ook de opvallende geuren lokken voorbijgangers de winkel in.
Arendonkse winkel verkoopt lekkere geuren


De zalige aroma's en het woord passie trekken duidelijk velen aan. Terwijl we proberen een gesprekje aan te knopen met eigenares Nadine Elsen (44), helpt zij de ene klant na de andere. Het is duidelijk druk, zo net voor Valentijn. "Er waren in het begin wel wat twijfels of dat een winkel met geurkaarsen, massageoliën en wierookstokjes zou aanslaan in Arendonk", vertelt Nadina.

"Maar het lukt allemaal sneller dan ikzelf had verwacht. Het meeste succes hebben we met de etherische oliën voor massages en aromatherapieën. Met valentijnsavond in het verschiet, vinden ook mannen de weg naar hier. Anders zijn het voornamelijk vrouwen die een kijkje komen nemen."


De winkel vol geur en passie is enkele maanden van start gegaan. Daarvoor had Nadine Elsen jarenlang een geschenkwinkel in hetzelfde pand. "Rond 14 februari had ik toen een veel jonger publiek", herinnert ze zich. "Vooral pubers die een gadget kwamen kopen met een hartje. Nu passeert na schooltijd nog wel af en toe een tiener, maar het zijn toch meestal jongvolwassenen die hier iets kopen."

Toppers in het assortiment van Nadine zijn massageoliën en kaarsen, daarnaast verkoopt ze alles wat een rustige sfeer in huis kan brengen. In de rekken merken we cd's met sfeermuziek, tarotkaarten, boeddhabeeldjes en ook literatuur. "Boeken met zin", verduidelijkt Nadine. Ons oog valt op een dik rood boek met als titel De liefde. Het boek met alle antwoorden. Dat lijkt op onze maat geschreven, vandaag 14 februari zullen we eens extra moeite doen om alle aanbevelingen in praktijk om te zetten.

Geen opmerkingen: