21 maart 2007

Enquete gezinsbond is klaar

Meer en beter onderhouden voet- en fietspaden, een financiële tussenkomst voor busabonnementen en betaalbare bouwgronden. Dat zijn enkele aandachtspunten die Arendonkse gezinnen belangrijk vinden.

De Gezinsbond van Arendonk overhandigde de resultaten van een rondvraag aan de gemeenteraad. De Gezinsbond hoopt dat de gemeente de bevindingen gebruikt bij de opstelling van het beleidsplan.

"De enquête werd afgenomen bij 350 gezinnen, leden van de Gezinsbond, die onze zitdagen bezochten. Daarbij werden verschillende thema's aangesneden, gaande van jeugd over verkeersveiligheid tot milieu. De mensen konden ook vrijuit hun suggesties en bedenkingen formuleren. We kregen 130 correct ingevulde vragenlijsten terug", zegt Maria Aerts, voorzitter van de Gezinsbond in Arendonk.

De ondervraagde gezinnen vinden dat het op vlak van mobiliteit en woonbeleid nog beter kan in Arendonk, maar ze hebben ook oog voor wat goed is. Het jeugd- en milieuwerk wordt algemeen gewaardeerd. Alle resultaten zijn terug te vinden op de website van de Gezinsbond.

Geen opmerkingen: