19 maart 2007

Verbroedering Arendonk kampioen

verbroedering kampioen
Met een voorsprong van elf punten op drie speeldagen van het einde is Verbroedering Arendonk gisteren verdiend kampioen geworden in tweede provinciale . Nadat men hoorde dat enige concurrent Katelijne van buur GR Katelijne had verloren, werd in Arendonk de kampioenenviering ingezet.

De thuismatch tegen Ezaart bleek in het begin nochtans geen makkelijke opdracht. Na stuntelig verdedigen was de eerste kans voor de bezoekers, maar Kerkhofs knalde naast. De leider reageerde schuchter met enkele hoge voorzetten van Bo Witvrouwen, maar kwam via een razendsnelle tegenaanval toch op voorsprong. Borghs bereikte Lander Keersmaekers, die de keeper met een lichtjes afgeweken bal verraste. 5' later werd het 2-0 toen Van Hout een vrije trap van Nijs inkopte.

Vrij vlug na de rust was de strijd beslist. Na een fout op Ooms weerde de keeper een vrijschop van Nijs in de voeten van Ooms, die even later een tweede keer succes kende op een voorzet van Lander Keersmaekers..

«We zijn de verdiende kampioen», zei trainer Patrick Van Houdt terwijl de spelers in de kantine hun vreugde gingen uitzingen. «We verloren slechts tweemaal, maakten de meeste goals en werden het minst gepasseerd.Ons doel was in de eerste drie eindigen. Elke ploeg heeft wel eens een mindere periode. Dat maakten wij ook mee, maar we pakten in die mindere matchen wel veel punten. Onze titel is in grote mate te danken aan onze invallers. Zelf heb ik ook wel mijn aandeel. Ik moest drie nieuwe spelers en twee jongeren, Wim Dickens en Thomas Geenen, inpassen.»

Geen opmerkingen: