15 mei 2007

Kerkgangers moeten boeten

De vormselviering van afgelopen zaterdag in Arendonk heeft heel wat kerkgangers een boete opgeleverd. Omdat de eucharistieviering langer duurde dan twee uur, stonden de meeste familieleden van de communicanten in overtreding geparkeerd. l
Families van vormelingen bekeurd tijdens lange misviering


Met de herinrichting van de dorpskern in Arendonk werd vorig jaar in juni een blauwe zone ingevoerd in de Vrijheid en rond de kerk. Bestuurders mogen er sindsdien hun wagen hoogstens twee uur achterlaten op een parkeerplaats.
Zaterdag was het plechtige communie in het teljorenlekkersdorp en traditioneel worden daar nog veel jongeren gevormd. Deze editie waren er 109 communicanten. Door het hoge aantal zalvingen kan de misviering dan wel eens uitlopen. Nu zaten de mensen van 13.30u tot 16u in de Onze-Lieve-Vrouwkerk.

Ouders van vormelingen, catechisten en helpers die geparkeerd stonden in de blauwe zone keken verrast op bij het verlaten van de kerk. Ze hadden een retributieboete van 10 euro aan hun been.
"De firma Apcoa is in onze gemeente belast met de parkeercontroles", vertelt burgemeester Ernest Buijs (CD&V). "Toevallig was het zaterdag hun inspectiedag in Arendonk. Een vervelende situatie, dat geef ik toe. De meeste mensen die op het gemeentehuis hun beklag kwamen doen, gaven wel toe dat ze in de fout waren. We moeten nog bekijken of we geen oplossing kunnen bieden voor deze uitzonderlijke omstandigheid."


De pastoor van het centrum, pater Luc Vienne, vergeeft de parkeercontroleurs. "Zij deden alleen hun werk, maar dat neemt niet weg dat het toch allemaal wat met de haren getrokken is. Op dagen waarop het vormsel, de eerst communie of grote begrafenissen plaatsvinden, zouden toch uitzonderingen moeten gelden."
Tijdens de vormselviering stonden ook heel wat voertuigen op de stoep of dubbel geparkeerd. De bestuurders van die auto's kregen geen boete, omdat dat dat bevoegdheid is van de politiediensten. Ook over dat voorval heerste er bij de gedupeerde kerkgangers nogal wat ongenoegen.

Geen opmerkingen: