15 mei 2007

Meer pret zonder sigaret

Het Sint-Claracollege uit Arendonk nam samen met vijf scholen uit Turnhout en vier uit Hoogstraten deel aan de actie 'Meer pret zonder sigaret' van het lokaal gezondheidsoverleg (LOGO). Gisteren werden de eerste diploma's voor niet-rokende klassen uitgedeeld.

Ronny Van den Ackerveken LOGO Noorderkempen organiseert al enkele jaren de actie 'Meer pret zonder sigaret' in een aantal scholen. Daarmee wil de organisatie leerlingen bewustmaken van de gevaren en gevolgen van roken. 'Bij het begin van de actie bezorgden de deelnemende klassen ons een contract met het streefpercentage aan rokende en niet-rokende leerlingen', zegt coördinator Griet Verhesen van LOGO Noorderkempen. 'Klassen waar gedurende de zes maanden van de actie geen rokers bijgekomen zijn, ontvangen een diploma. Klassen waar tóch rokers zijn bijgekomen, maar die minstens twee activiteiten ter preventie van het roken hebben uitgewerkt, ontvangen een getuigschrift. Zo werden er onder meer weddenschappen afgesloten tussen klassen en leraars of zette men een tentoonstelling op poten rond de wedstrijd. Er is ook een klas die een website rond de wedstrijd heeft opgericht.'

De eerste diploma's werden maandag uitgereikt. Op het stadhuis van Hoogstraten ontving schepen Tinne Rombouts (CD&V) de winnende leerlingen van de vier Hoogstraatse scholen: Klein Seminarie, VITO, VTI Spijker en het Instituut Spijker. In Turnhout deelde schepen Peter Segers (SP.A) de diploma's uit het Sint-Pietersinstituut, het HIVSET, de Stedelijke Handelsschool en het Atheneum. De vijfde deelnemende school, Heilig Graf, kon door een sportdag niet aanwezig zijn. Later deze maand krijgen enkele klassen die gisteren een diploma ontvingen een sportieve voormiddag aangeboden door LOGO. De Hoogstratense winnaar trekken daarvoor naar De Mosten. De Turnhoutenaars krijgen een touwenparcours in De Hoge Rielen. In Arendonk worden de diploma's op 25 mei uitgereikt.

Geen opmerkingen: