08 mei 2008

Arendonk investeert in extra sportvelden

De gemeenteraad heeft de openbare aanbesteding goedgekeurd voor de aanleg van extra sportvelden en oefenterreinen. De investering in het sportpark Heikant wordt geraamd op 1 miljoen euro.

De inrichting van het sportpark gebeurt in twee fases. De eerste omhelst de aanleg van grote en kleine sportvelden. Als die ingezaaid en na twee jaar speelklaar zijn, wordt gestart met de heraanleg van de huidige terreinen.
Schepen van Sport Bart Vosters (CD&V) verwacht dat alle terreinen over vier jaar speelklaar zijn. In totaal gaat het om vijf grote voetbalterreinen, drie middelgrote voor de preminiemen en zeven kleintjes voor de duiveltjes.
Benny Maes (A+) merkte tijdens de gemeenteraad op dat alleen de grote terreinen volgens de tekenplannen een verlichtingsinstallatie krijgen. Vosters antwoordde dat het wel degelijk de bedoeling is om alle vijftien terreinen te verlichten.
Er komt ook een nieuw hoofdterrein, inclusief stadion met kleedruimte, kantine en tribune. Deze plannen zijn nog niet opgenomen in de aanbesteding.

Geen opmerkingen: