09 mei 2008

Voor 'De Bedenkers' gebuisd toilet gaat mobiel

De uitvinders van het interactieve urinoir PlaceToPee haalden de finale van het Eén-programma De Bedenkers net niet. Ze bleven niet bij de pakken zitten, verfijnden het idee en maakten een mobiele versie.

De PlaceToPee is ontsproten uit het brein van Bart Geraets en Werner Dupont. Later kwam daar Jan Vander Elst bij. Ze ontwierpen een toilet waarin de gebruiker met zijn plasstraal een interactief spelletje speelt dat hij kan volgen op een scherm. Na de tv-uitzendingen kwam een samenwerking tot stand met Geudens Sanitair Verhuur. Deze firma zag wel brood in het ontwerpen van een mobiele versie.

De bedenkers werkten de voorbije maanden hard aan de ontwikkeling van een nieuw demotoestel, verbeterde software en een nieuw racespelletje. Het resultaat is een mobiele toiletwagen die doet denken aan een hamburgerkraam. Eens opgesteld, kan er naar hartenlust worden geplast en gegamed. Eén stopcontact volstaat om het mobiele toilet aan te sluiten en voor de privacy van de gebruiker is er in klapdeurtjes voorzien.
Niet alleen spelletjes behoren tot de mogelijkheden, er werd ook een 'uriquête' uitgewerkt. De gebruiker kan al plassend zijn mening kwijt over actuele thema's.

Het grote publiek kan de PlaceToPee voor het eerst uittesten op 16 en 17 mei tijdens 'Arendonk Zingt en Swingt'.

Geen opmerkingen: